Hvordan virker PureLid?

PureLid virker meget enkelt ved, at der trykkes én gang på toppen af låget, hvorefter UVC-lys fra undersiden af låget steriliserer vandet i din flaske. Tryk én gang for en sterilisering på 3 minutter (låget lyser blåt). Hvis man er meget i tvivl om vandkvaliteten trykker man blot to gange på knappen og en steriliseringscyklus på 5 minutter går i gang (låget lyser grønt). Ved 5 minutters sterilisering dræbes 99,9% af bakterierne i vandet, og man kan uden bekymring drikke vandet. 

Med i pakken kommer der et usb kabel, som låget oplades med (genopladeligt lithium batteri). Officielt er batteritiden på 14 dage, men vores erfaringer fortæller os, at med ca. 10 steriliseringer om dagen virker den i 30 dage på én opladning. 

PureLid er lavet med dobbeltisoleret aluminium, hvorfor den holder vandet koldt i 24 timer eller varmt i 12 timer. Den kan nemlig også bruges som termokande til din varme kaffe på kontoret eller på vandreturen. Netop på din vandretur er flasken enorm smart, da du uden bekymring kan tappe vand fra en flod eller vandløb, sterilisere vandet og derefter være hydreret under hele turen. 

Rengør aldrig mere din vandflaske. Da PureLid fjerner 99,9% af bakterier, der måtte være i flasken, kommer flasken aldrig til at lugte. Det er nemlig bakterier, som er årsagen til at vand/termoflasker normalt kommer til at lugte. Med PureLid er det derfor slut med at vaske din vandflaske op i hånden eller i opvaskermaskinen. Normale vandflasker og termoflasker vil allerede lugte grundet bakterie ophobning efter 1-2 ugers brug, og der er lavet studier, som viser at normale vand- og termoflasker har lige så mange bakterier i sig, som en hunds vandskål og endda dit toiletsæde.

Du kan bruge din PureLid uanset om du sidder på kontoret, træner i fitness centeret eller du er på en vandretur. Kort sagt kan man altid have PureLid med sig i hånden. Vi håber du bliver glad for den! 

 

Historien bag UV-lys

I 1930'erne fik William F. Wells øjnene op for teknologien bag UV-C lys og hvordan det var et fremragende middel til at dræbe bakterier. Teknologien blev videreudviklet, og i 1990'erne begyndte det at blive brugt på operationsstuer rundt omkring i verden.

UV-C lys - som PureLid benytter - har en bølgelængde på 100-280 nanometer, som er en meget kort bølgelængde. Til sammenligning er solens UV stråler 280-400 nanometer, og de farver vi kan se med det blotte øje har en bølgelængde på over 400 nanomenter.  

Når bølgelængden er helt nede mellem 100-280 nanometer, destrueres alle celler og bakterier med det samme. Dette er super smart, hvis man skal sterilisere et område, en genstand eller i dette tilfælde - vand! 

Derfor er det også skadeligt, hvis du lyser dig selv i øjnene eller på huden, og derfor slukker PureLid selv strålingen, hvis låget skrues af under steriliseringen.

For at se laboratorietest af PureLid, kan I gå under fanen 'Laboratorietest af PureLid' nederst på siden. Her dokumenteres det, at PureLid virkelig ER 99,9% bakteriedræbende. 

Eller tryk her: https://purelid.dk/pages/laboratorietest-af-flasken